Monday, February 14, 2011

Miranda szelet

A nagy kedvenc! Bátran állíthatom, hogy ez a sütemény az elsők között van, amikor felmerül a kérdés: Mit kellene sütni? A túrós sütiket imádjuk, így elég sokszor kerül az asztalra ez az üdítő finomság.

Hozzávalók:
Tészta: 6 db tojás
            6 ek. kristálycukor
            5 ek. liszt
            2 ek. kakaópor
            1 cs. sütőpor
            1 dl étolaj
Krém:  20 dkg margarin
            15 dkg porcukor
            1 citrom reszelt héja
            2 cs. vaníliás cukor
            1/2 kg túró
Üdítős rész: 2 cs. vaníliás pudingpor, 7 dl szénsavas fanta/mirinda üdítő

Elkészítés:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az étolajat, kakaóport, lisztet,sütőport, majd a keményre vert tojásfehérjét. Olajozott, lisztezett tepsibe rakjuk, és 170 fokon tűpróbáig sütjük.
A margarint 10 dkg cukorral simára keverünk,hozzáadjuk a vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, áttört túrót. Egyenletesen rásimítjuk a kihűlt tésztára.
A mázhoz a pudingot elkeverjük a megmaradt 5 dkg porcukorral, majd az üdítővel sűrűre főzzük. Tűzről levéve állandó kevergetéssel kihűtjük, ha langyos a sütire kenjük. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, és ha megdermedt, felszeleteljük.
                                            Jó étvágyat kívánok!

2 comments: