Nagyon szeretjük az olaszos, paradicsomos tésztákat. Még pár éve vettem egy olasz paradicsomszószt ebédre, nagyon ízlett, és akkor határoztam el, hogy ilyet otthon is lehet csinálni, sőt talán finomabbat is! Annyira jól sikerült, hogy azóta csak ezt készítem, van, hogy minden héten. Nem időigényes, amíg elkészül a tészta, addig a szószt is elkészíthetjük, így 20 perc alatt csodálatosan finom olasz étel kerül az asztalra.
Hozzávalók:
40 dkg paradicsom
2 ek. paradicsompüré
4-5 gerezd fokhagyma
1 ek.olívaolaj
só, bors
1 tk. oregánó
1 tk. bazsalikom
ízlés szerint chilli paprika
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben felteszünk vizet forrni. Ha forr, megsózzuk, beletesszük a tésztát, és készre főzzük. Amíg fő a tészta, megpucoljuk a fokhagymát, és olívaolajon megpirítjuk. Ha egy kis színt kapott, belerakjuk az apróra darabolt paradicsomot, és paradicsompürét.Sózzuk, borsozzuk, ízestjük bazsalikommal,oregánóval és chilli paprikával .Kb. 10 percig főzzük, amíg az ízek összeérnek. Az a jó, ha maradnak benne paradicsomdarabok. A tésztát leszűrjük, paradicsomszósszal tálaljuk. Igény szerint tehetünk rá sajtot. Jó étvágyat kívánok!
No comments:
Post a Comment