Monday, February 14, 2011

Szilvás lepény

Gyors, finom, könnyű. Kell ennél több? Ha hirtelen vendégek jönnek ez a süti megállja a helyét, kevesebb, mint 1 óra alatt kész van!

Hozzávalók:
4 db tojás
25 dkg cukor
1 dl tej
1 dl étolaj
1 cs. sütőpor
25 dkg liszt
1/2 kg szilva (lehet befőtt vagy aszalt szilva is)

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a cukorral, beleöntjük az olajat és a tejet. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd legvégül a tojásfehérjét. Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd a tetejét igény szerint kirakjuk magvalt, félbevágott szilvával. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Kb 30 perc alatt kész van.
                                     Tálaláskor megszórjuk porcukorral

Hasznos tipp: Szilva helyett más gyümölccsel is készíthetjük. Már csináltam mandarinból is, és úgy is nagyon finom lett.
Ha sütés közben a teteje hamarabb megsül a tésztának, tegyünk rá sütőpapírt, így megakadályozzuk, hogy megégjen a tészta.

No comments:

Post a Comment