Monday, March 14, 2011

Egyszerű és gyors gyümölcsleves

Hétköznapokon próbálok olyan ételeket kitalálni amik gyorsan elkészülnek, de mégis finomak.Általában hétvégén szoktam jobban levest főzni, de ez a gyümölcsleves annyira egyszerű, hogy elég sokszor csinálom hétköznap is.

Hozzávalók: 40 dkg gyümölcskonzerv,
                      1/2 liter tej
                       fél csomag vaníliás pudingpor
                      4-5 szem szegfűszeg 
                      1kk. fahéj
                       ízlés szerint cukor





Elkészítés: A konzerv gyümölcsöt a levével együtt beleöntjük egy edénybe. Hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, cukrot. A cukorral óvatosan bánjunk, mert a konzerv elég édes! Lassú tűzön felforraljuk, vigyázzunk arra, hogy a cukor miatt ne égjen le. Amíg fő, addig a tejet elkeverjük a fél csomag vaníliás pudingporral, és ha a gyümölcs már forr, akkor óvatosan beleöntjük. Addig kevergetjük, amíg a puding szépen elkeveredik benne. Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá még tejet. Nyáron hidegen tejszínhabbal tálalhatjuk, de télen langyosan is kitűnő étel!


No comments:

Post a Comment