Hétköznapokon próbálok olyan ételeket kitalálni amik gyorsan elkészülnek, de mégis finomak.Általában hétvégén szoktam jobban levest főzni, de ez a gyümölcsleves annyira egyszerű, hogy elég sokszor csinálom hétköznap is.
Hozzávalók: 40 dkg gyümölcskonzerv,
1/2 liter tej
fél csomag vaníliás pudingpor
4-5 szem szegfűszeg
1kk. fahéj
ízlés szerint cukor
Elkészítés: A konzerv gyümölcsöt a levével együtt beleöntjük egy edénybe. Hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, cukrot. A cukorral óvatosan bánjunk, mert a konzerv elég édes! Lassú tűzön felforraljuk, vigyázzunk arra, hogy a cukor miatt ne égjen le. Amíg fő, addig a tejet elkeverjük a fél csomag vaníliás pudingporral, és ha a gyümölcs már forr, akkor óvatosan beleöntjük. Addig kevergetjük, amíg a puding szépen elkeveredik benne. Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá még tejet. Nyáron hidegen tejszínhabbal tálalhatjuk, de télen langyosan is kitűnő étel!
No comments:
Post a Comment