Wednesday, March 2, 2011

Sajtos makaróni

Ez a recept a kedvenc receptújságomból származik. Az eddigi itt töltött éveim alatt-lassan már 6 éve- most az először sikerült olyan receptújságra szert tennem, amiben tényleg nagyon jó receptek vannak, mert azért az ír konyha szerintem elég egyszínű. Úgyhogy mostanában alig várom az új hónapot, és rohanok is megvenni.

Ez a recept tökéletes a hétköznapokra, amikor nincs sok időnk főzni, de jól jönne valami újdonság. Általában a hozzávalók minden konyhában megtalálhatóak, így elkészítése időtakarékos.


 Hozzávalók: 25 dkg makaróni
                       30 dkg reszelt sajt
                       1 db tojás
                       3 dl tej
                       ízlés szerint só, és bors
Elkészítés:
A makarónit sós vízben készre főzzük. Addig a sajtot lereszeljük, a tojást összekeverjük a tejjel, sóval, borssal. Amikor a tészta kész van, egy tepsibe rakjuk a tészta felét, megszórjuk sajttal, majd ismét tészta, és sajttal fejezzük be. A tejes masszát ráöntjük, és fóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük. Amikor a tészta már felszívta a tejet, levesszük a fóliát, és még egy kis sajtot szórhatunk rá, visszatesszük a sütőbe,amíg a sajt meg nem pirult a tetején. Én a kifőtt tésztát összekevertem egy kis petrezselyemmel amit olajon pirítottam meg egy kicsit. Nagyon finom ízt kölcsönzött neki. Bátran ajánlom!

  

No comments:

Post a Comment