Igen, igen elég furán hangzik! Amikor először hallottam elég furán néztem, és nem értettem, hogy miért eszik mindenki kedden palacsintát? De ráadásul egy évben egyszer, idén holnapra esik. (március 8.) Valahogy mindig elsiklottam a dolog felett, de amikor tavaly a főnököm megkérdezett, hogy ettem -e palacsintát, akkor feladtam és megkérdeztem, hogy miért is? A válasz: a húsvétot megelőző böjt előtti utolsó nap, amikor még lehet "bűnözni". Azaz édeset, és tojást enni. Érdekes, gondoltam magamban, de arra nem kaptam választ, hogy miért pont palacsinta? Lehetne mondjuk krémes, vagy somlói galuska is... Na jó, ezeket az írek nem ismerik, úgyhogy marad a sima palacsinta. Úgyhogy idén már én is aktív résztvevője vagyok a Palacsinta Keddnek! :)
Már készen vannak a palacsinták, holnap viszem is őket a munkahelyemre, a cseh kolléganőm pedig hozza hozzá az epret és tejszínhabot. Hát nem sokat fogunk holnap dolgozni:)
Hozzávalók: liszt, tojás, vaníliás cukor, tej, ásványvíz
Pontos mértékekkel sajnos nem tudok szolgálni, mert palacsintát általában szem mértékre szoktam csinálni. A lényeg, hogy szép sima, folyós masszát kapjunk. Kevés olajon vékonyra sütjük, és ízlés szerint lekvárral, kakaóval, túróval töltjük.
Happy Pancake Day! :) |
No comments:
Post a Comment