Wednesday, March 2, 2011

Mascarponés szedertorta

Februárban már ez volt a 3. alkalom amikor születésnapi torta került az asztalra, és most már nem nagyon vágytunk a krémes, habos csodákért. Úgy döntöttem, hogy valami egyszerű kellene, de mégis olyan ami megállja a helyét egy szülinapra, azért mégiscsak a férjemnek készült. :)
Hamar elkészül, sütni se kell, így igazi főnyeremény.

Hozzávalók:
Tészta: 20 dkg darált háztartási keksz
             10 dkg olvasztott vaj

Krém: 25 dkg mascarpone
            2 dl tejszín
            30 dkg szeder
            15 dkg cukor
            30 g zselatin

Elkészítés:
A kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy tortaforma aljára simítjuk, és kb. 10-15 percre hűtőbe rakjuk.

A szedret szűrőn átpasszírozzuk. Lehet más gyümölcsöt is használni, én a krémbe vegyes erdei gyümölcsöt raktam, és szederrel díszítettem.
A mascarponét a cukorral, gyümölccsel összekeverjük. A tejszínből kemény habot verünk, és a mascarponés krémhez adjuk.
A zselatint kevés vízben feloldjuk, és a krémhez csurgatjuk. A krémet rákenjük a tortalapra, és visszatesszük a hűtőbe,amíg a krém megszilárdul. Tetejét gyümölccsel díszítjük, és tortazselével vonjuk be.
Pár órára még hűtőben pihentetjük, de akár egész éjszakára is otthagyhatjuk.


1 comment:

  1. Köszönöm a finom tortát Kedvesem, nagyon jól sikerült! :)

    ReplyDelete